Als je jezelf wilt ontwikkelen zit je bij Eneco op de goede plek

Henk van Driel (60), Teammanager Installatietechniek

Goed voor de medewerker

Eneco is een stabiele organisatie waar de doorgroeimogelijkheden groot zijn. Daar ben ik zelf ook een voorbeeld van. 39 jaar geleden startte ik als monteur bij Eneco en door de jaren heen ben ik doorgegroeid naar de functie van teammanager. In mijn functie is het mijn taak om de juiste balans in het team te vinden en ervoor te zorgen dat er genoeg werk is. Daarnaast houd ik me bezig met het faciliteren van de werkzaamheden en het bewaken van een goede lijn met het bedrijfsbureau. In mijn hele carrière heb ik nooit een reden gehad om Eneco als werkgever te verlaten. Er is niet voor niets weinig verloop. Eneco is een werkgever die goed voor de mensen zorgt en waar veel opleidingsmogelijkheden zijn. En we zijn uniek met onze eigen bedrijfsschool!

De diversiteit maakt het interessant

Als monteur binnen de installatietechniek ben je 80% van de tijd bezig met het plaatsen en installeren van individuele cv-ketels. Het gaat om particuliere klanten en de installatiemonteurs komen echt bij mensen thuis. De situatie bij de klant is iedere keer anders en dat maakt dat geen dag hetzelfde is. Het is een mooie uitdaging om de werkzaamheden naar tevredenheid van de klant uit te voeren; immers zij betalen voor de dienst die wij uitvoeren. We werken zoveel mogelijk met vaste koppels die goed met elkaar overweg kunnen. Dat is wel zo handig, omdat je veel tijd met elkaar doorbrengt.
Naast de cv-installaties werk je als monteurs ook aan andere projecten, zoals het vervangen en plaatsen van afleversets bij Warmte en Koude. Of “klein aangenomen werk”, opdrachten waar je bijvoorbeeld boilers plaatst of vervangt. Kortom, binnen de afdeling Installatietechniek is er een grote diversiteit aan werkzaamheden.

Een rol spelen in de energietransitie

Eneco zit volop in de energietransitie en loopt voorop in de ontwikkelingen rondom duurzaam wonen. Het toevoegen van alternatieve bronnen biedt veel mogelijkheden om je als techneut verder te ontwikkelen. Het neerzetten van nieuwe duurzame producten vraagt om de nodige kennis en kunde. Als medewerker van Eneco kun je hierin een mooie rol gaan spelen. Als je jezelf wilt ontwikkelen, zit je bij Eneco sowieso op de goede plek.

Aandacht voor iedereen

Binnen de installatietechniek groeien we hard en we zijn op weg om ook op installatiegebied een landelijk begrip te worden. In 2,5 jaar tijd groeide ons team van 30 naar 60 monteurs. Sinds kort is er een derde team toegevoegd en hiermee zijn wij beter in staat te voorzien in de klantbehoefte. Binnen ons team gaan we voor het beste resultaat en tevreden klanten. Dit bereiken, kan alleen met een plezierige werksfeer waar veel openheid en vertrouwen naar elkaar toe is. Als teammanager zoek ik iedereen vaak op om even een kop koffie te drinken en te horen hoe het gaat. Ik ben geen regisseurstype, maar zoek liever de interactie op. Die persoonlijke aandacht is er niet alleen binnen ons team, maar ook vanuit de organisatie zelf. Een mooi voorbeeld hiervan is hoe we binnen Eneco omgaan met het thema veiligheid. Een diepgeworteld fenomeen en bij alles wat we doen, staat veiligheid voorop.

Een seintje als er nieuwe vacatures zijn?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures