Het echte werk. Een baan waarin thuis en werk samengaan

Ik doe met veel plezier mee aan de nieuwe wervingscampagne van Eneco voor technici omdat het een tof bedrijf is om voor te werken! Uitdagingen genoeg in de energietransitie; waar je bij een bedrijf als Eneco echt aan bij kan dragen. En dan aan het eind van de werkdag, of tussendoor met het flexibele werken, ook nog tijd en energie over houdt om lekker naar de boulderhal te gaan!

Onderlinge verbondenheid door missie

Eneco staat voor een missie ‘duurzame energie van iedereen’ waar ik volledig achtersta. De energietransitie is voor mij een van de belangrijkste maatschappelijke onderwerpen van dit moment. Ik vind het mooi dat ons bedrijf hier een grote bijdrage aan levert door te investeren in duurzame energie. De collega’s met wie je samenwerkt, gaan allemaal voor de missie van Eneco. Verduurzaming zit in ons DNA en dat leidt tot een onderlinge verbondenheid. Dat maakt dat ik ontzettend trots ben op Eneco als organisatie.

Technisch ontwerp

Als lead engineer ben ik verantwoordelijk voor het technisch ontwikkelproces van projecten waar we wijken van het aardgas afhalen en aansluiten op het stadswarmtenet. Wij zijn intensief betrokken vanaf de verkenningsfase tot het moment van de contractondertekening.
In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het technisch ontwerp op basis van de geldende voorwaarden op het gebied van beheers- en uitvoerbaarheid. Voor én samen met de klant – meestal gemeenten of woningbouwcorporaties – ontwikkelen we een propositie. Vaak gaat het om grootse projecten met een grote hoeveelheid woningen en lange looptijden.

Energietransitie in volle uitvoering

Het is mooi om onderdeel te zijn van de energietransitie. Een mooi voorbeeld is het project Bospolder-Tussendijken in Rotterdam waar een complete wijk van het gas af gaat. 2.000 woningen gaan we aansluiten op het stadswarmtenet met de mogelijkheid om in de toekomst meer woningen aan te sluiten. Vanaf de start van dit project ben ik betrokken geweest. Mijn rol in dit project was om het gehele technische ontwerp met uitgangspunten en investering te ontwikkelen samen met een team van engineers. Gedurende het traject was ik samen met mijn collega’s veel in gesprek met de gemeente en de woningbouwcorporatie om de opties door te nemen. Begin dit jaar werd de handtekening onder het contract gezet. Op dit moment is het project in volle uitvoering. Het is gaaf om te zien dat er nu leidingen in de grond komen, volgens het technisch ontwerp waar ik verantwoordelijk voor ben. Als lead engineer maak je het hele traject mee, omdat Eneco alle stappen in de keten uitvoert. Het is gaaf om al die verschillende stappen van dichtbij mee te maken.

Nieuwe rol bij Operational Excellence

Eneco is een bedrijf dat volop doorgroeimogelijkheden biedt. Daar ben ik zelf een levend voorbeeld van. Vanuit de techniek zijn wij continu bezig om te kijken hoe we kunnen verbeteren. We kijken naar de processen en tools die we in kunnen zetten bij de ontwikkeling van projecten. Daar ben ik als lead engineer veel mee bezig geweest. In mijn nieuwe rol ben ik doorgegroeid naar de afdeling Operational Excellence die continu bezig is met dit soort verbeterprojecten. Ik werk nu organisatiebreed aan verbeterprojecten volgens de Lean Six Sigma-methodiek.
Mijn interesse was gewekt vanuit mijn rol als lead engineer waar ik al bezig was met procesverbetering van warmtetransitieprojecten. Toen er een functie vrijkwam bij Operational Excellence gooide ik een balletje op bij mijn manager. Hij was meteen enthousiast en stimuleerde mij om naar de functie te solliciteren. Na een aantal gesprekken was mijn nieuwe rol een feit. Op dit moment zit ik in een tweejarig traject waarin ik aan verschillende verbetertrajecten werk en me tegelijkertijd de methodiek eigen maak. Ik leer veel nieuwe skills die mij in de toekomst nog verder gaan helpen.

Grote uitdagingen werk én privé

Eneco is een werkgever die de werk-privébalans belangrijk vindt. Natuurlijk moet je zelf ook die balans vinden en bijhouden. Omdat je te maken hebt met grote complexe projecten is de verantwoordelijkheid en de druk soms hoog. Binnen Eneco krijg je volledige support voor een goede werk-privébalans. Persoonlijk vind ik dat ook heel belangrijk. Niet alleen in mijn werk, maar ook privé ga ik graag voor uitdagingen. Ik heb een grote passie ontwikkeld voor boulderen. Dan klim je tot wel drie of vier meter maar dan zonder touw. Een leuke sport, omdat het fysiek uitdagend is en je al je spieren gebruikt. Ook mentaal is het uitdagend; iedere keer los je een puzzel op om boven te komen. Voor mij is sport dé manier om mijn hoofd leeg te maken, af te schakelen en fit te blijven.

Als je echt actief mee wil werken aan een duurzame toekomst moet je bij Eneco Field Services zijn

Een seintje als er vacatures zijn?