Jouw financiële expertise inzetten om de energietransitie te versnellen?

We rekenen op jou

De energietransitie is in volle gang en Eneco loopt voorop. Stap voor stap helpen we onze klanten omschakelen naar duurzame energie. Ons doel? Klimaatneutraal zijn in 2035. Ambitieus, dat weten we. Maar gelukkig stroomt die ambitie ook door de aderen van onze 3.000 collega’s. Samen bouwen we elke dag aan een wereld die nog heel lang mee kan.
Werken bij Eneco biedt jou als financial unieke kansen. Je werkt mee aan complexe investeringsprojecten voor nieuwe warmtenetten of wind- en zonneparken, bedenkt hoe we ons verdienmodel inrichten op schone energie of zorgt dat analyses en rapportages voldoen aan J-SOx-wetgeving nu we beursgenoteerd zijn. Met jouw kennis en expertise help je ons de energietransitie op een financieel gezonde manier te volbrengen

Waar wil jij impact maken?

Werk vol enthousiasme mee aan een complexe portfolioanalyse of zorg dat de jaarrekening tot op de komma nauwkeurig is. Ga met de Raad van Bestuur in gesprek of zet alles op alles voor tevreden klanten.
Binnen Eneco Finance werken 200 professionals verdeeld over vijf businessunits. Ieder met zijn of haar eigen expertise. Van Business Controller tot IFRS Analist – je kunt alle kanten op. In welke businessunit voel jij je thuis?

Group Control

Als je graag het totale plaatje overziet, dan zit je goed bij Group Control. Hier houd je de financiële koers van heel Eneco scherp in de gaten. Je verzamelt financiële input bij alle businessunits en maakt strakke rapportages, heldere analyses en slimme forecasts voor de Raad van Bestuur, zodat die de juiste beslissingen kan maken voor de toekomst.

In een strategische portfolioanalyse bekijk je bijvoorbeeld hoe verschillende bedrijfsonderdelen binnen Eneco presteren. Welke zijn winstgevend? Waarin moeten we meer investeren, en welke kunnen we beter afstoten? Je zet financiële indicatoren ook af tegen niet-financiële KPI’s zoals CO2-uitstoot. Zo maak je inzichtelijk hoe we duurzaam én winstgevend kunnen zijn. Benieuwd naar het verhaal van Isabelle, Director Group Control? Bekijk de video.  

Assets

Assets

Nederland gaat van het gas af en dat vraagt om enorme investeringen. Eneco ontwikkelt zelf wind- en zonneparken en zorgt dat complete woonwijken aangesloten worden op stadswarmte. Bij Assets werk je mee aan deze complexe projecten als Project Controller, Business Controller, Cost Controller of Investerings Analyst. Zo maak je heel concreet impact op de energietransitie.

Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat je een investeringsanalyse maakt voor een nieuw offshore windpark en waterstofinstallaties. Of betrokken bent bij de aanleg van een warmtenet in een nieuwbouwwijk. Je beheert het budget, beoordeelt bedrijfsrisico’s en voorziet het managementteam van de juiste sturingsinformatie en jouw advies – gevraagd én ongevraagd  

Eneco Financial Services

De grootste finance-afdeling van Eneco zorgt dat onze basisadministratie helemaal op orde is en aan alle wet- en regelgeving voldoet. Data die we binnenkrijgen via onze businessunits verwerk je tot betrouwbare verslagen, rapportages en analyses. Omdat de hoeveelheid data steeds groter wordt, schakelen we over op het nieuwste ERP-systeem SAP S/4HANA. Zo zijn we ook op finance-vlak klaar voor de toekomst.

De komende jaren speelt de EU Taxonomie een grote rol bij alle bedrijven in de EU, dus ook bij Eneco. Eneco Financial Services focust zich daarom niet meer alleen op financiële rapportages, maar daardoor ook op duurzaamheidsrapportages - met als sluitstuk dit in het jaarverslag op te kunnen nemen.

Customer Organisation

Als je rechtstreeks wilt bijdragen aan de tevredenheid van onze klanten, zit je goed bij Customer Organisation. Als Business Controller ben je het financiële geweten voor de commerciële mensen die werken voor zowel de consumenten- als zakelijke markt. Met jouw analyses en rapportages voorzie je de leden van het management team van de nodige financiële en niet-financiële sturingsinformatie, denk bijvoorbeeld aan marge prognoses en klanttevredenheid, zodat zij de juiste keuzes kunnen maken.

Binnen Eneco zijn we druk bezig met de implementatie van een nieuw financieel systeem: SAP S/4Hana. Daarmee kunnen we ook binnen de Customer Organisation onze financiële processen verder digitaliseren en automatiseren en komen er veel meer en betere data beschikbaar, zodat jij als Business Controller effectiever en efficiënter kan werken en nog meer waarde kan toevoegen door echt relevante management informatie te leveren. Daarnaast zijn we binnen de Customer Organisation hard aan het werk om de klantjourneys verder te digitaliseren, om de klantinteractie en -beleving verder te verbeteren. Allemaal transformaties om Eneco haar koploperspositie in de energietransitie te laten behouden.

Integration

Integration

De energie voor onze klanten wekken we deels zelf op via onze wind- en zonneparken. Daarnaast kopen we energie in bij externe partijen én verkopen we onze energie ook weer. Integration zorgt dat dit hele proces soepel verloopt, zodat vraag en aanbod perfect op elkaar aansluiten – natuurlijk tegen de beste marge. Een interessante uitdaging nu de energieprijzen zo fluctueren.

Als Business Controller bij Integration draag je de verantwoordelijkheid over geldstromen van miljarden euro’s per jaar. Dit is de enige businessunit waarbinnen je continu vooruitkijkt: wat wil de klant en hoe kunnen we dat leveren? Tegen welke prijs kopen we energie in en tegen welke prijs verkopen we? Een heel dynamisch spel, dat elke dag weer anders is.

Zo werk je bij Eneco

Bouwen aan een duurzame wereld is leuker als je het samen doet. Vol ondernemerschap, ambitie en verantwoordelijkheid gaan we voor dat ene grote doel: klimaatneutraal in 2035. We geloven dat iedereen met zijn of haar unieke talent uiteindelijk die grote transitie in gang kan zetten. Daarom krijg je bij ons volop vrijheid om de dingen aan te pakken op jouw manier. Wat telt, is het resultaat. De energiemarkt is in beweging. Dat vraagt om goede ideeën en het lef om nieuwe wegen te verkennen. Samen met slimme collega’s en betrokken partners die er allemaal hetzelfde in staan. De benen op de grond, de mouwen opgestroopt en de blik op 2035.

Zo werk je bij Eneco

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Werk met inhoud

Ga jij aan op complexe klussen? En ben je data graag de baas? Dan zit je goed bij Eneco. Jij beheert de portemonnee van onze duurzame ambities. Je rekent, analyseert, controleert en adviseert. En extra leuk: omdat we relatief kort beursgenoteerd zijn, heb je nu veel invloed op de werkprocessen. Zo geef jij vorm aan de toekomst van de wereld én Eneco Finance.
Bijdragen aan de energietransitie

Bijdragen aan de energietransitie

De vrouwen en mannen van Finance komen uit verschillende sectoren. Wat ze bij Eneco samenbrengt? Het besef dat we maar één aarde hebben. En de wil om die beter achter te laten voor de volgende generatie. De energietransitie is een van de grootste veranderingen van onze tijd. Samen met je collega’s neem jij het voortouw.
Werk en privé in balans

Werk en privé in balans

Meebouwen aan de energietransitie, dat is hard werken. Het fijne is: bij Eneco kun je dat een deel van de week vanuit huis doen. Al zal je je ook thuis voelen in ons comfortabele kantoor in Rotterdam. Jij kiest wat het beste bij jou past. Wij noemen het hybride werken ‘40-40-20’ principe. Je werkt dan 40% op kantoor en 40% dagen thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.

Zien we je binnenkort?

Het is duidelijk: onze duurzame ambities zijn groot. En om ze te halen, hebben we jou nodig. Met jouw financiële skills help je ons de energietransitie te versnellen op een bedrijfseconomisch gezonde manier.

Want we blijven natuurlijk ook een commerciële, beursgenoteerde organisatie. Ga voor de winst. Voor de wereld, voor jezelf en voor ons. Kom werken bij Eneco.

Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures