In het hart van de transitie

De energietransitie vraagt om enorme veranderingen en innovaties. Hoe installeren we in korte tijd tienduizenden warmtepompen? Hoe laten we windturbines beter met ons ‘praten’ via Internet of Things? Hoe voorkomen we een storing in het warmtenet door data slim te monitoren?

In het team Asset Innovation & Transformation ben je elke dag bezig met deze uitdagingen. Zo begeleid je de energietransitie van binnenuit en draag je bij aan die ene grote missie: klimaatneutraal in 2035.

Work hard, play hard, impact hard

Alles wat binnen Eneco energie produceert of vervoert noemen we onze assets. Van de zon- en windparken op land of zee, tot de warmtepompen bij mensen thuis en het warmtenet in de grond. Eneco wil al die assets in hoog tempo verduurzamen. Met als resultaat: verdubbeling van de output, lagere kosten en een groenere productie.

Zulke ambitieuze plannen vragen om ambitieuze collega’s. Mensen met lef, ownership, daadkracht en de blik op 2035. Ben jij klaar om serieus impact te maken?

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Werk met impact

Innovatie in zicht? Jij schuift aan tafel en blijft betrokken tot er een oplossing is. Dat kan een product zijn, maar ook een procesverbetering. Tijdens het hele traject denk je mee, waardoor je direct invloed hebt op alle innovaties die de energietransitie helpen versnellen. Dankzij je verbindende rol ben je een gewaardeerde partner voor alle business units binnen Eneco.
Bijdragen aan de energietransitie

Alle kans om door te groeien

Met gezamenlijke trainingen, een individueel ontwikkelbudget en interne coaching ontwikkel je jezelf elke dag verder. Met jouw drive en kennis over innovatie en transformatie ben je bovendien een gewilde kracht binnen de hele organisatie. Er liggen dus volop kansen om door te groeien, bijvoorbeeld naar een leidinggevende positie.
Werk en privé in balans

Werk en privé in balans

Een energietransitie begeleiden is uitdagend werk. Samen met je gedreven en energieke collega’s fix je het. Ontspannen hoort er ook bij: er zijn regelmatig borrels en leuke extra’s, zoals een jaarlijkse wintersport. Natuurlijk snappen we dat je thuis ook genoeg te doen hebt. Daarom werken we hybride: 40% op kantoor, 40% thuis en 20% op een plek naar keuze.
“De sfeer binnen het team is heel positief. Iedereen denkt in kansen en geen innovatief idee is te gek. Daarnaast krijg je volop vertrouwen, vrijheid en ruimte voor persoonlijke groei. Ik ben hier voorlopig nog niet uitgeleerd.”

Tesse

Senior Project Manager AI&T

Wil jij praten met windturbines?

Onze assets produceren enorme hoeveelheden data. De kunst is om al die data op de juiste manier te verzamelen en te monitoren. En daarbij komt jouw expertise goed van pas. Via Internet of Things zorg je bijvoorbeeld dat een windpark slim communiceert met ons control center. Zo kunnen we op afstand de turbines zachter laten draaien, als we zien dat ze op een winderige dag meer energie opwekken dan het stroomnet aankan. Of kunnen we alvast een onderhoudsteam sturen als we zien dat een rotorblad niet optimaal functioneert.

Help jij de warmtetransitie versnellen?

Alle huishoudens in Nederland moeten op termijn van het gas af en over op stadswarmte of een warmtepomp. Een flinke klus, met enorme uitdagingen op het gebied van logistiek, proces en kosten. Hoe sluiten we bijvoorbeeld een hele wijk in één keer aan op het warmtenet, zonder dat bewoners wekenlang hun huis uit moeten? En hoe zorgen we voor een landelijk dekkend netwerk van gekwalificeerde warmtepompmonteurs? Met jouw kennis en expertise help je mee om de warmtetransitie optimaal in te richten.

“Voor Eneco werkte ik bij een consultancybureau, maar daar miste ik het maatschappelijke aspect in mijn werk. Die voldoening vind ik hier helemaal. Elke dag werken we aan de nieuwste innovaties. Zo bouwen we aan een stevig fundament, van waaruit we snelle stappen kunnen zetten in de energietransitie.”

Boris

Implementation Manager

Zien we je binnenkort?

"Maak echt werk van de energietransitie. Bij Asset Innovation & Transformation draag je direct bij aan de mooiste innovaties voor een duurzame toekomst. Heb jij lef, doorzettingsvermogen en denk je in kansen? Kom werken bij Eneco."

Patricia van Duijvenvoorde

Senior Corporate Recruiter
+31 (0)6 – 316 436 11

Lees de verhalen van onze collega's

Geen resultaten bericht
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures