Assets

Klimaatneutraal in 2035

100% klimaatneutraal, dat is het doel van Eneco voor 2035. Maar de eerste mijlpaal willen we al in 2025 bereiken. De inzet: een verdubbeling van ons duurzaam vermogen voor elektriciteit en warmte in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dat is een duurzame ambitie die vraagt om duurzame assets. En dat is precies waar de collega’s van Asset Operations nu aan werken.

In grote stappen breiden ze ons opgesteld vermogen voor zonne- en windenergie  verder uit. Ze bouwen grotere warmtenetten en denken samen met partners na over andere innovatieve manieren van verwarmen. Zodat onze klanten ook in de toekomst kunnen rekenen op stroom en warmte uit groene bronnen. 

Asset Control & Steering

De afdeling Asset Control & Steering coördineert onze klant-, asset- en handelsactiviteiten. Dat is een kwestie van zorgvuldig plannen en afstemmen. Met onze duidelijke ambitie voor ogen: uitbreiding van ons duurzaam geproduceerd vermogen. Onderstaand de verschillende teams waarin je aan de slag kunt gaan.

Asset Innovation & Transformation

In de verduurzaming van ons assetportfolio speelt het Asset Innovation & Transformation-team een essentiële rol. De collega’s hier zorgen voor de veranderingen en innovaties die nodig zijn om onze doelen te bereiken: verdubbeling van de output, verlaging van de kosten en vergroening van onze productie.

Jouw technische expertise inzetten om de energietransitie te versnellen?

Renewable power

Zeg je duurzaam, dan zeg je wind, zon en walstroom. Precies de speerpunten van Renewable Power, het internationale team dat onze omvangrijke verzameling wind-, zonne- en walstroomassets beheert en onderhoudt. Hierbij werkt het team samen met de afdeling Asset Development & Realisation en met de externe aannemers van Eneco.

Heat, Generation & Industrials

150.000 klanten verzekeren van gas, elektriciteit, warmte en koude. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Deze cijfers zijn heel belangrijk voor ons Heat, Generation & Industrials-team. De specialisten hier beheren en onderhouden onze biomassacentrales, gasopslag, batterijen, warmtenetten, CHP- en CCGT-installaties. En stomen onze assets klaar voor de transitie naar duurzame productie.

Zo werk je bij Eneco

Bouwen aan een duurzame wereld is leuker als je het samen doet. Vol ondernemerschap, ambitie en verantwoordelijkheid gaan we voor dat ene grote doel: klimaatneutraal in 2035. We geloven dat iedereen met zijn of haar unieke talent uiteindelijk die grote transitie in gang kan zetten. Daarom krijg je bij ons volop vrijheid om de dingen aan te pakken op jouw manier. Wat telt, is het resultaat. De energiemarkt is in beweging. Dat vraagt om goede ideeën en het lef om nieuwe wegen te verkennen. Samen met slimme collega’s en betrokken partners die er allemaal hetzelfde in staan. De benen op de grond, de mouwen opgestroopt en de blik op 2035.

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Werk met inhoud

De keuze voor klimaatneutraal betekent kijken naar alle kansen die er zijn. Die manier van denken én doen voel je overal. Of we nu energie opwekken, opslaan, verkopen of verhandelen. Bij welke afdeling je ook werkt, je hebt elke dag weer nieuwe uitdagingen.
Bijdragen aan de energietransitie

Alle kans jezelf te ontwikkelen

Nederland zit in transitie. Je collega’s lopen niet mee, maar voorop. Dat betekent continue leren en bijblijven met cursussen en trainingen. Laten zien wat je in huis hebt. Meegaan met technologische ontwikkelingen en stappen zetten in je loopbaan. Kansen krijg je voldoende. Maar die moet je wel zelf pakken. Eneco geeft je alle ruimte jezelf te ontwikkelen én aan je carrière te werken.
Werk en privé in balans

Werk en privé in balans

Eneco biedt je alle kans om te werken waar jij wilt. Een teammeeting op kantoor of thuis werken aan een presentatie? Jij kiest wat het beste bij jou past. Je werkt dan 40% op kantoor en 40% dagen thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken. Bij Eneco heb je een baan waarin je werk en privé goed samengaan.

Zien we je binnenkort?

Het is duidelijk: onze duurzame ambities zijn groot. En om ze te halen, hebben we jou nodig. Met jouw technische skills help je ons de energietransitie te versnellen. Kom werken bij Eneco.

Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures