Werken aan de warmte & koeling van de toekomst

Eneco wil in 2035 klimaatneutraal zijn. Daarom bouwen we met man en macht aan wind- en zonneparken, warmtepompen en elektrodeboilers. In die wereld verwarmen we huizen en gebouwen niet meer met gas, maar halen we warmte en koeling uit duurzame bronnen.

Business Development bereidt oude en nieuwe wijken voor op de stap naar bijvoorbeeld restwarmte, aqua- of geothermie. Een megaklus, die om megaveel denk- en daadkracht vraagt. De kracht van gedreven collega’s als productontwikkelaars, gebiedsregisseurs, bidmanagers. En van mensen zoals jij!

Op deze gebieden kun jij een rol spelen

Wil jij helpen om oude stadswijken duurzaam te verwarmen? Of bouw je liever aan innovatieve warmteconcepten voor een nieuwe wijk? Ontwikkel je graag proposities waarmee we bewoners en bedrijven helpen? Of ontwerp je liever processen voor de dienstverlening aan onze klanten? Bij Business Development kan het allemaal. We hebben ons werk verdeeld in vier domeinen met eigen specialismen: Warmtetransitie, Marketing & Innovatie Warmte, Sales & Gebiedsontwikkeling en Klantteam Warmte & Koeling Zakelijk. Waar ga jij voor?

Warmtetransitie in bestaande wijken

Met bewoners en bedrijven overstappen naar duurzame warmte. Toekomstmuziek? Voor Warmtetransitie is het de praktijk van vandaag. Wij pakken het aan. Bouwend op de ruime ervaring van Eneco met stadswarmte, de proposities van Marketing & Innovatie Warmte en de inzichten van woningcorporaties en andere stakeholders. In opdracht van gemeenten gaan we zo van concept naar concessie en realisatie. En komen we stap voor stap dichter bij ons doel: wijken met warmte uit duurzame bronnen.

Marketing & Innovatie Warmte

Meebouwen aan de warmte van de toekomst; bij Marketing & Innovatie Warmte doen we niet anders. Hier ontwikkelen en implementeren we concrete proposities waarmee Eneco de bewoners en bedrijven in een concessiegebied morgen verwarmt. Wat zij belangrijk vinden, is voor ons leidend. Dus voeren we diepgaande gesprekken met de mensen om wie het gaat. Samen met collega’s van Warmtetransitie, technisch specialisten en procesexperts vertalen we de wensen van klanten naar nieuwe diensten, die we vervolgens stevig in de markt zetten.

Sales & Gebiedsontwikkeling

Een nieuwe wijk of kersvers gebouw voorzien van duurzame warmte en/of koeling? Eneco heeft de kennis en kracht om het te regelen. In opdracht van projectontwikkelaars vertaalt Sales & Gebiedsontwikkeling deze expertise en ervaring naar concepten voor klimaatneutrale verwarming en koeling . Betaalbare ontwerpen waarmee we niet alleen antwoord bieden op de vragen van opdrachtgevers. We dragen zo rechtstreeks bij aan de Nederlandse energietransitie in Nederland.

Klantteam Warmte & Koeling Zakelijk

Blije klanten. Daar draait het om voor het Klantteam Warmte & Koeling Zakelijk. Dus ontwerpen we processen waarmee we klanten op hun wenken kunnen bedienen. Bieden we 24/7 inzicht via Mijn Eneco Zakelijk.

Analyseren we data om klanten te helpen nóg meer te halen uit de warmte en koeling die we leveren. En denken we mee over manieren om hun energievoorziening verder te verduurzamen. Werk waarvan we zelf ook blij worden.

Zo werk je bij Eneco

Vrijheid. Dat woord hoor je veel als we vertellen over de manier waarop we werken. Oké, er zijn grenzen. We zijn een commerciële onderneming waar je verantwoordelijkheid combineert met vrijheid om dingen aan te pakken zoals jij wilt. Wat telt, is het resultaat. Zoals het hoort in de omgeving waarin we opereren. De energiemarkt is continu in beweging. Dat vraagt om goede ideeën en het lef om nieuwe wegen te verkennen. Samen met slimme collega’s en betrokken partners die er allemaal hetzelfde in staan. De benen op de grond, de mouwen opgestroopt en de blik op 2035.

Zo werk je bij Eneco

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Werk met inhoud

Ga jij aan op complexe klussen? Bij ons vind je ze. Hier geef je vorm aan de energietetransitie van Nederland. Samen met collega’s en partners ontwikkel je betrouwbare alternatieven voor aardgas waarmee we hele wijken gaan verwarmen. Alternatieven die vriendelijk zijn voor het klimaat én voor de portemonnee van onze klanten.
Bijdragen aan de energietransitie

Bijdragen aan de energietransitie

De vrouwen en mannen van Business Development komen uit verschillende sectoren. Wat ze bij Eneco samenbrengt? Het besef dat we maar één aarde hebben. De wil om die beter achter te laten voor de volgende generatie. De energietransitie is een van de grootste veranderingen van onze tijd. En deze aanpakkers nemen er het voortouw in.
Werk en privé in balans

Werk en privé in balans

Meebouwen aan de energietransitie, dat is hard werken. Het fijne is: bij Eneco kun je dat een deel van de week vanuit huis doen. Al zal je je ook thuis voelen in ons comfortabele kantoor in Rotterdam. Jij kiest wat het beste bij jou past. Wij noemen het hybride werken ‘40-40-20’ principe. Je werkt dan 40% op kantoor en 40% thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures