Voor en door young professionals

Jong Eneco is de young professional vereniging voor en door jonge medewerkers van Eneco. Jaarlijks worden er allerlei activiteiten georganiseerd binnen de thema’s netwerken, kennisdelen en fun.

De energietransitie versnellen

Young professionals bij Eneco hebben een duidelijke gemeenschappelijke binder: bijdragen aan de energietransitie en Nederland verder verduurzamen. Ze creëren ruimte voor inhoudelijke discussies. Dit doen ze door lezingen en interactieve workshops te organiseren op het gebied van biodiversiteit en circulariteit, maar denk ook aan het bezoeken van onze assets zoals de warmtecentrale. Als jonge collega’s geven ze ook direct input aan de One Planet Plan strategie van Eneco.

Netwerken en verbinden

Om de ambitieuze missie te volbrengen, creëren ze momenten om met elkaar te zijn. Tijdens evenementen worden kennis en ervaring uitgewisseld op het gebied van duurzaamheid. Jong Eneco’ers kenmerken zich door een ambitieus, innovatief en positief karakter. Zo willen ze zich persoonlijk ontwikkelen en nieuwe collega’s leren kennen.

Gezelligheid

Ook aan gezelligheid wordt gedacht. Daarom borrelen ze regelmatig met elkaar in de stamkroeg van Eneco of op andere locaties in verschillende steden. Soms gecombineerd met een proeverij of een sportieve activiteit, zoals een padeltoernooi of samen boulderen. Er zijn ook activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd, denk aan een knallend zomerfeest en de jaarlijkse Jong Eneco Wintersport. Zo maken ze werken voor young professionals een stukje leuker. Want werken is ook: fun!

In maart stond ik samen met 40 collega’s op de piste. Ik ken nu collega's door de hele organisatie, heel fijn om je netwerk op deze gezellige manier uit te breiden en nieuwe vrienden te maken.

Else Bolder

Asset Academy