Hou installaties in topconditie

Klimaatneutraal in 2035. Dat is de ambitie van Eneco. Om dat voor elkaar te krijgen, werken we hard aan moderne warmtenetten, wind- en zonneparken.

Als Werktuigkundige zorg je voor de veilige en optimale bedrijfsvoering van onze warmte- en elektriciteitscentrale in Utrecht. Ondertussen leer je hoe de nieuwste duurzame installaties werken en hoe je ze in bedrijf houdt. Zo doe je werk dat werkt – voor jou én de toekomst.

biowarmte utrecht

Werk voor specialisten

Als iemand Utrecht niet in de kou laat zitten, ben jij het wel. Met onze biomassa-installatie en twee STEGs produceer je warmte en energie voor de hele stad. De installaties kennen geen geheimen voor jou: jij kent elke afsluiter en elke pomp. Veilig werken heeft de hoogste prioriteit. Je start en stopt installaties als dat nodig is, voorkomt storingen en als je even niet op de bedieningspost bent loop je een ronde om te checken of alles écht in orde is.

Blik op de toekomst

Eneco wil warmte en elektriciteit op een steeds duurzamere manier opwekken. Daarom vervangen we stap voor stap onze STEGs door bijvoorbeeld een warmtepomp, e-boilers en warmtebuffers op diverse locaties binnen Utrecht en Nieuwegein. Jij vindt het leuk om dit soort nieuwe technieken te leren kennen en de bijbehorende processen te helpen vormgeven.

Dit is werken bij Eneco

Werk met inhoud

Duik in de nieuwste duurzame technieken

Onze ambitieuze duurzame plannen zorgen voor uitdagend werk. Je leert de nieuwste technieken toe te passen, en houdt ondertussen ook de bestaande technieken draaiende.
Bijdragen aan de energietransitie

Overal kansen om door te groeien

Bij Eneco krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ben je toe aan een volgende stap? We hebben werk in de hele energieketen, dus er liggen volop kansen om door te groeien.
Werk en privé in balans

Een hechte club van ervaren vakmensen

Je komt in een team met gedreven collega’s, die net als jij houden van techniek en trots zijn op hun werk. Samen hebben jullie één missie: mensen niet in de kou laten zitten.

Leer het vak op onze kosten

Nog niet thuis in de grote installaties waarmee wij werken? Wij leiden je met plezier en toewijding op. Uiteraard betalen we voor je opleiding. Ondertussen draai je mee op de centrale, zodat je ervaart hoe mooi het vak van Werktuigkundige bij Eneco is.
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures